Ellen Vandamme, uw diëtiste

ellenvandamme-dietiste

Ellen Vandamme

Diëtiste & Tabakoloog

Wie ben ik?

Hoi , Ik ben Ellen en ik begeleid je graag op weg naar een gezonde balans in je leven.

Als erkende diëtiste motiveer ik je graag om jezelf gezonde voedingsgewoonten aan te leren en deze ook vol te houden.

Mijn visie

Ik vind het vooral belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en we op een rustige manier samen tot een ideaal eetpatroon komen. Voor strenge diëten ben je bij mij aan het verkeerde adres, de gezondheid van mijn cliënten / patiënten primeert boven alles.

Het belangrijkste doel is dat we de slechte gewoonten kunnen omzetten in gezonde eet- en leefgewoonten, zonder dat het een zware opgave is. We gaan dan ook samen op zoek naar de oorzaak van bepaalde gewoontes en pakken die zaken dan ook heel grondig aan.

Diploma's en opleiding

De titel van diëtist(e) is wettelijk beschermd en mag enkel worden toegekend aan mensen die zijn afgestudeerd als bachelor in de Voedings- en Dieetkunde. Als diëtiste ben ik lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten en ik ben een door het RIZIV erkende diëtiste.

  • 2006 bachelor in de voedings- en dieetkunde aan VIVES
  • 2008 getuigschrift pedagogische bekwaamheid aan CVO
  • 2012 Erkend tabakoloog aan Universiteit Gent
  • 2016 Postgraduaat diabetes-educator

Ik school me de komende jaren ook nog bij aan het korzybski instituut tot oplossingsgerichte counselor en psychotherapeut. Dit is een intensieve opleiding van 4 jaar die ik met heel veel enthousiasme gestart ben. Ik koos deze opleiding omdat ik heel veel mensen zie met een verkeerde relatie met voeding. Voeding is vaak zoveel meer dan een manier om voedingsstoffen op te nemen en ik wil sterker worden in de psychologische kant van de begeleiding die vaak nodig is. Al verwijs ik zeker door naar collega hulpverleners wanneer dit nodig is.