Ellen Vandamme, jouw diëtiste

dietiste-ellen-vandamme

Ellen Vandamme

Diëtiste & Tabakoloog

Wie ben ik?

Hoi , Ik ben Ellen en ik begeleid je graag op weg naar een gezonde balans in je leven.

Als erkende diëtiste motiveer ik je graag om jezelf gezonde voedingsgewoonten aan te leren en deze ook vol te houden. Mijn aanpak is net dat beetje anders, ik staar me niet blind op de cijfers, we gaan echt op zoek naar een duurzame oplossing en werken naar jouw doelen in het leven.

Mijn visie

Ik vind het vooral belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en we op een rustige manier samen tot een ideaal eetpatroon komen. Voor strenge diëten ben je bij mij aan het verkeerde adres, de gezondheid van mijn cliënten / patiënten primeert boven alles.

Het belangrijkste doel is dat we de slechte gewoonten kunnen omzetten in gezonde eet- en leefgewoonten, zonder dat het een zware opgave is. We gaan dan ook samen op zoek naar de oorzaak van bepaalde gewoontes en pakken die zaken dan ook heel grondig aan.

Diploma's en opleiding

De titel van diëtist(e) is wettelijk beschermd en mag enkel worden toegekend aan mensen die zijn afgestudeerd als bachelor in de Voedings- en Dieetkunde. Als diëtiste ben ik lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten en ik ben een door het RIZIV erkende diëtiste.

  • 2006: bachelor in de voedings- en dieetkunde aan VIVES
  • 2008: getuigschrift pedagogische bekwaamheid aan CVO
  • 2012: Erkend tabakoloog aan Universiteit Gent
  • 2016: Postgraduaat diabetes-educator
  • 2021: Postgraduaat Oplossingsgericht Counselor
  • 2021: Certificaat Advanced Solution Focused Practinioner
  • 2023: Certificaat Master solution focused Practitioner

Ik schoolde me ook nog bij aan het Korzybski instituut tot oplossingsgerichte psychotherapeut. Dit is een intensieve opleiding van 4 jaar die ik in 2019 met heel veel enthousiasme gestart ben. Ik koos deze opleiding omdat ik heel veel mensen zie met een slechte relatie met voeding. Voeding is zoveel meer dan een manier om voedingsstoffen op te nemen. Eten hoort bij elke gelegenheid, is iets wat mensen samenbrengt maar voor veel mensen is het een manier om met emoties om te gaan. Samen gaan we op zoek naar een andere manier om met emoties om te gaan en herstellen we zo de relatie met eten.